Det är skillnad på ljud och ljud, det vet ni alla hoppas jag. Vissa verkar vara i det närmaste ljuddöva medan andra är hyperkänsliga. Med ljud menar jag inte läten, för visst finns det också verklig dövhet, utan hur olika ljud faktiskt låter. En låt kan låta fantastisk på en inspelning och vidrig på en annan – ljudkvaliteten är olika på olika inspelningar.

Pärlor för svin

Som ljudintresserad är detta givetvis ett känsligt ämne för mig. Jag har spelat in många band och skivor i mina dagar och tycker att ljudkvalitet är ett av de viktigaste ämnena i världen. Det har dock fallit sig så ironiskt att jag har en partner som är helt och komplett okänslig när det kommer till ljud. Hon hör knappt skillnad på billig, plastig och platt inspelning och en som gjorts med högteknologiska finlirsinstrument. Att ge henne en dyr platta är som att kasta pärlor för svin.

Bäst CD pressning

Hur som helst, det jag ville ta upp idag är hur viktigt det är att välja rätt företag när man vill skicka iväg en inspelning för CD pressning. Det finns ju lite olika varianter att välja mellan, men kvaliteten skiljer sig faktiskt nämnvärt mellan de olika företagen. Det företag jag har varit mest nöjd med hittills är Skivfabriken. Inte bara ger de suveräna inspelningar, utan de är snabba och riktigt serviceminded också. Numera skickar jag alla inspelningar till Skivfabriken för CD pressning.